Katja Kontu

Katja on monen koiraharrastuslajin osaaja ja oppimisen asiantuntija. Koirien ja ihmisten valmentaminen on kasvanut vuosien varrella harrastuksesta sivutoimisuuden kautta päätyöksi, jota Katja tekee suurella sydämellä.

Katja kehittää osaamistaan jatkuvasti ja haluaa oppia koko ajan lisää koirien käyttäytymisestä, kouluttamisesta ja hyvinvoinnista! Hän on valmistunut mm. hyppytekniikkakouluttajaksi ja NoseWork-kouluttajaksi, ja kolunnut paljon koiriin liittyviä seminaareja ja kursseja niin Suomessa, ulkomailla kuin verkko-opintoinakin. Tällä hetkellä hän opiskelee käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläinkouluttajien koulutuksessa Tampereen yliopistossa.

Katja on harrastanut ja kouluttanut muille harrastajille mm. useita palveluskoiralajeja, tokoa ja tunnistusetsintää. Kaikkien harrastuslajien ja arjen taitojen koulutus perustuu positiiviseen vahvistamiseen sekä lujan molemminpuolisen luottamuksen ja yhteistyön rakentamiseen koiran ja ohjaajan välille. Kursseilla Katjan tavoitteena on olla yhdessä osallistujien kanssa rakentamassa lämmintä ilmapiiriä, jossa kaikilla on hyvä olla eikä kenenkään tarvitse jännittää.

Koirille Katja haluaa antaa paljon valinnanmahdollisuuksia ja sen myötä vastuuta. Useimmissa treeneissä jokaiseen harjoitustoistoon lähdetään koiran pyynnöstä. Koiran kieltäytyminen on aina mietinnän paikka: onko koira kipeä tai onko ympäristössä tai toiminnassamme jotain korjattavaa? Katja haluaa kouluttaa niin hyvin, että koira itse oivaltaa ja haluaa valita juuri ne toimintatavat, jotka sen toivottiinkin oppivan. Koiran oma aktiivisuus ja motivaatio ovat tärkeitä aina, mutta erityisesti niiden merkitys korostuu hajutyöskentelylajeissa - etsittävän hajun löytäminen kun on asia, jossa ihminen ei tosipaikan tullen kuitenkaan voisi koiraa auttaa!

Katja tekee kouluttamisen lisäksi smartDOG-lisenssitestaajan ja julkaisugraafikon töitä. Katjalla on kolme saksanpaimenkoiraa, joiden lajivalikoimassa painottuu tällä hetkellä IPO ja siihen liittyvien osa-alueiden harjoitteleminen.

Tällä hetkellä ei ole alkavia kursseja

Jos olet kiinnostunut valmentajan kursseista myöhemmin, kerro siitä meille.

 
Website Security Test