Katja Kontu

Katja on monen koiraharrastuslajin osaaja ja oppimisen asiantuntija. Koirien ja ihmisten valmentaminen on kasvanut vuosien varrella harrastuksesta sivutoimisuuden kautta päätyöksi, jota Katja tekee suurella sydämellä.

Katja kehittää osaamistaan jatkuvasti ja haluaa oppia koko ajan lisää koirien käyttäytymisestä, kouluttamisesta ja hyvinvoinnista! Hän on valmistunut mm. hyppytekniikkakouluttajaksi ja NoseWork-kouluttajaksi, ja kolunnut paljon koiriin liittyviä seminaareja ja kursseja niin Suomessa, ulkomailla kuin verkko-opintoinakin. Tällä hetkellä hän opiskelee käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläinkouluttajien koulutuksessa Tampereen yliopistossa.

Katja on harrastanut ja kouluttanut muille harrastajille mm. useita palveluskoiralajeja, tokoa ja tunnistusetsintää. Kaikkien harrastuslajien ja arjen taitojen koulutus perustuu positiiviseen vahvistamiseen sekä lujan molemminpuolisen luottamuksen ja yhteistyön rakentamiseen koiran ja ohjaajan välille. Kursseilla Katjan tavoitteena on olla yhdessä osallistujien kanssa rakentamassa lämmintä ilmapiiriä, jossa kaikilla on hyvä olla eikä kenenkään tarvitse jännittää.

Koirille Katja haluaa antaa paljon valinnanmahdollisuuksia ja sen myötä vastuuta. Useimmissa treeneissä jokaiseen harjoitustoistoon lähdetään koiran pyynnöstä. Koiran kieltäytyminen on aina mietinnän paikka: onko koira kipeä tai onko ympäristössä tai toiminnassamme jotain korjattavaa? Katja haluaa kouluttaa niin hyvin, että koira itse oivaltaa ja haluaa valita juuri ne toimintatavat, jotka sen toivottiinkin oppivan. Koiran oma aktiivisuus ja motivaatio ovat tärkeitä aina, mutta erityisesti niiden merkitys korostuu hajutyöskentelylajeissa - etsittävän hajun löytäminen kun on asia, jossa ihminen ei tosipaikan tullen kuitenkaan voisi koiraa auttaa!

Katja tekee kouluttamisen lisäksi smartDOG-lisenssitestaajan ja julkaisugraafikon töitä. Katjalla on kolme saksanpaimenkoiraa, joiden lajivalikoimassa painottuu tällä hetkellä IPO ja siihen liittyvien osa-alueiden harjoitteleminen.

Valmentajan juuri alkaneet tai alkamassa olevat kurssit:

Lähes täynnä
Nose Workin alkeiskurssi keskiviikkoisin klo 18-19
Kurssi alkaa: 20.3.2019 18:00
Nose Workin starttikurssilla opetetaan koirille hajuerottelu ja Nose Workin 1-luokan kilpailuissa kohdehajuna käytetyn eukalyptuksen etsimistä. Haistelutehtävien rinnalla aloitetaan ilmaisun alkeiden harjoittelu.
Hinta: 157.5€ Lähes täynnä
Ilmoittaudu mukaan
Nose Workin jatkokurssi keskiviikkoisin 19-20
Kurssi alkaa: 20.3.2019 19:00
Nose Workin jatkokurssilla jatketaan hajuerottelutaitojen, ilmaisun ja etsintätyöskentelyn vahvistamista.
Hinta: 157.5€ Reilusti tilaa
Ilmoittaudu mukaan
Viimeinen paikka
Tunnistusetsintä alkeet/jatko 20-21
Kurssi alkaa: 20.3.2019 20:00
Tunnistusetsinnän alkeissa opetetaan koirille hajuerottelu ja annetun lähtöhajun etsimistä muiden hajujen joukosta. Koiran annetaan haistaa tietyn kohdehenkilön (tai eläimen) hajua ja se lähetetään etsimään samaa hajua ns. purkkiradalta. Hajuerottelun opettelun rinnalla aloitetaan esineilmaisun rakentaminen ja siirrytään myös ulos harjoittelemaan jäljestämistä.
Hinta: 157.5€ Viimeinen paikka
Ilmoittaudu mukaan
 
Website Security Test