Heikki Palosaari

Heikki Palosaari on pitkän linjan rally-tokoharrastaja ja kilpailija sekä myös lajin ylituomari.

Heikki Palosaari on kokenut rally-tokoharrastaja ja kilpailija sekä myös lajin ylituomari. Heikki on itse harrastanut ja kilpaillut useamman tiibetinterrierin, partacollien sekä viimeisimpänä bordercollie Panzen kanssa. Panzea valmentaa myös perheen australianpaimenkoira Topi.
Luonteeltaan ja fysiikaltaan erilaisten koirien huomiointi on siis tuttua. Heikki on aloittanut ihmisten koulutuksen ja valmennuksen vuonna 2000 silloisessa urheiluharrastuksessaan, jossa hän suoritti ohjaaja- ja valmentajakoulutuksia. Rally-tokoharrastus alkoi vuonna 2009 Oulussa. Hän on kouluttanut säännöllisen epäsäännöllisesti vuodesta 2011 yhdistyksissä ja tuomarin pätevyyden hän saavutti epäviralliseen aikaan 2012. Vuonna 2014 lajin virallistuessa Heikki suoritti ylituomarin pätevyyden.

Koulutuksen lähtökohtana Heikki pitää hyvää rally-tokosuoritusta, jossa tulisi näkyä sujuvuutta, iloisuutta, koiran ja ohjaajan erinomaista yhteistyötä, koirien yksilöllisyys huomioituna. Erityisesti lajissa puhuttelee monipuolisuus ja vaihtelu - erilaisia kylttivariaatioita on mestariluokassa n. 130, joista parikymmentä on kerrallaan radalla aina hieman erilaisessa järjestyksessä. Toimiva tapa harjoitteluun on opetella kylttitehtäville yhteisiä pienempiä osia ja ottaa alusta asti mukaan myös ylempien luokkien asioita - joista suuri osa koirista pitää paljon. Kun palikat ovat valmiita, saa kasattua useita kylttitehtäviä kerralla. Rataharjoittelussa testataan osaamisen tasoa ja harjoitellaan kestoa, rytmitystä ja muita suoritukselle yleisiä asioita.

Valmentajan juuri alkaneet tai alkamassa olevat kurssit:

Viimeinen paikka
Rallytokon alo- ja avoluokan treeniryhmä
Kurssi alkaa: 24.3.2019 11:00
Kurssilla harjoitellaan tasapainoisesti alokas- ja avoimen luokan tehtäviä ja rataharjoituksia
Hinta: 149.5€ Viimeinen paikka
Ilmoittaudu mukaan
 
Website Security Test