Tiedote 4.5.2020

Niinu Agility Sportin lähitoiminta jatkuu 1.6. alkaen

Noudatamme Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeita ja avaamme harjoitushallin pienryhmien käyttöön 1.6. alkaen.

Treenikupla agilityssä

Toivoisitko, että treenit olisivat sujuvia, häiriöt eivät haittaisi ja koira oppisi tehokkaasti? Että oma tai koiran keskittyminen ei harhailisi? Tällä kurssilla opetellaan selkeä rakenne treenaamiseen, joka parantaa sekä koiran, että ohjaajan keskittymiskykyä ja tekee koiran oppimisesta nopeaa ja tehokasta.

Onnistuneita treenejä kuvaillaan usein käsitteellä flow. Flow voidaan määritellä kokemukseksi, jossa ihminen uppoutuu keskittyneesti tavoitteelliseen toimintaan sulkien kaiken muun tietoisuudestaan. Optimaalinen flow-kokemus syntyy, jos ihmisen taidot vastaavat käsillä olevaa haastetta. Koiran kanssa treenatessa flow-kokemus vaatii sen, että myös koiran on oltava täysin keskittynyt ja kykeneväinen käsillä olevaan tehtävään. Harrastajat käyttävät tällaisesta jaetusta flow-tilasta käsitettä treenikupla

Tällä kurssilla keskitytään opettelemaan ja harjoittelemaan taitoja, joiden avulla teette harjoittelustanne ja yhteistyöstänne entistä palkitsevampaa. Kurssilla opetellaan selkeä rakenne treenaamiseen, joka parantaa sekä koiran, että ohjaajan keskittymiskykyä ja tekee koiran oppimisesta nopeaa ja tehokasta.

Kurssilla myös sovelletaan opittuja treenikupla-taitoja erilaisiin agilityssä tarvittaviin siirtymiin (radalle pääsyn odottaminen, radalle siirtyminen, koiran vapaaksi päästäminen, lähtö, maalintulo, koiran kytkeminen jne) sekä harjoitellaan treenaamista häiriöissä, jotka huonontavat koiran keskittymistä.

Jos vastasit kyllä alussa esitettyihin kysymyksiin on kurssista teille apua. Harjoitukset sopivat erityisesti häiriöherkille koirille ja ohjaajille. Osallistujilla tulisi olla seuraavat esitaidot kurssin alussa - omalla paikalla (esim. matto tai häkki) odottelu, ohjaajan vieressä vapaana kontaktissa kävely.

Lue lisää treenikupla-ajattelusta blogistamme Mikä ihmeen treenikupla, Mitä hyötyä on puhtaista palkkioketjuista, Mitä teen virheen sattuessa.

Tervetuloa kokemaan onnistumisen elämyksiä yhdessä koirasi kanssa!

 
Website Security Test