Tiedote 4.5.2020

Niinu Agility Sportin lähitoiminta jatkuu 1.6. alkaen

Noudatamme Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeita ja avaamme harjoitushallin pienryhmien käyttöön 1.6. alkaen.

Koirien fysiikkatreeni perjantaisin klo 18.00-19.00

Urheilukoirilta vaaditaan hyvää kehonhallintaa, voimantuottoa ja liikkuvuutta peruskunnon lisäksi. Lajiominaisuuksien ja -taitojen tueksi on suositeltavaa harjoittaa koiran fysiikkaa, jolloin sen on helpompi suoriutua turvallisemmin ja nopeammin suorituksestaan. Eläinfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti (AMK) Sofia Palmu (Eläinfysio Solmu) tarjoaa DogO-Motion -kursseja maaliskuusta alkaen Niinu Agility Sportilla.

tulossa
Kurssi alkaa
31.50 €
Hinta
5
Paikkaa jäljellä

DogO-Motion® on koiran ja ohjaajan yhteinen liikkuvuus- ja voimanharjoittelutunti. Tunnilla ohjaaja ja koira harjoittelevat yhdessä ja käyttävät toistensa kehoja apuvälineinä osana liikkeitä. Tunnilla molemmat saavat harjoitusta, ja aiempien tuntien palautteissa ohjaajat kertovat löytäneensä aivan uusia lihaksia itseltään. Harjoituksissa käytetään välineinä tasapainotyynyjä ja -lautoja, sekä erilaisia korokkeita, ohjaajan oman kehon lisäksi. Välineitä saat lainaksi kurssipaikasta. Nämä kurssit on suunniteltu erityisesti urheilukoirien tarpeita ajatellen.

Kurssikerrat on jaettu painottuen kullakin kerralla tiettyyn kehon osaan (lapa ja eturaajat, vatsa ja selkä, lantio ja takaraajat). Harjoitteet on suunniteltu niin, että niitä on helppo hyödyntää mm. hermotusta herättelevänä lämmittelynä ja virittelynä ennen varsinaista lajisuoritusta, tai tehdä päivittäisten ulkoilujen ohessa esim. lenkillä.

Fysioterapeutti on liikkumisen edistämisen ammattilainen, ja eläinfysioterapeutti on perustutkintonsa lisäksi suorittanut 1,5 vuoden mittaisen erikoistumiskoulutuksen eläinten fysioterapiaan. Sofia painottaa koulutuksessaan turvallisuutta kaikissa tunnilla suoritettavissa liikkeissä. Tunnille voi osallistua kaikenikäisen koiran kanssa, mutta tottelevaisuuden perusteet olisi hyvä olla hallinnassa (palkkana pääasiassa namit, joissakin harjoitteissa myös lelut). Mikäli omassa tai koirasi kehossasi on jotain kremppaa, huomioidaan nämä harjoitteita tehdessä, eivätkä ne ole este osallistumiselle.

Valmennus on päättynyt

Jos olet kiinnostunut samasta valmennuksesta myöhemmin, kerro siitä meille.

 
Website Security Test