Tiedote 4.5.2020

Niinu Agility Sportin lähitoiminta jatkuu 1.6. alkaen

Noudatamme Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeita ja avaamme harjoitushallin pienryhmien käyttöön 1.6. alkaen.

Estekurssi - erikoisesteet ja kontaktit haltuun

Jännittääkö keinu? Hiippaillaanko puomilla? Haluatko nopeat ja näyttävät kontaktisuoritukset? Erikoisesteissä riittää haastetta koko harrastuksen ajan, sillä esteiden opettaminen on iso osa lajin harjoittelua.

Koiran estevarmuus antaa ohjaajalle vaihtoehtoja radan suoritukseen. Tällä kurssilla keskitytään yhden tai useamman esteen opetteluun ja suoritusvarmuuden parantamiseen.

Kurssin alkuvaiheessa käydään koirakon toiveet ja tilanne läpi yhdessä valmentajan kanssa ja määritellään yhteiset tavoitteet. Tavoitteiden mukaisesti koirakko voi harjoitella yhtä tai useampaa erikoisestettä. Kaikki harjoittelu pohjautuu positiiviseen vahvistamiseen.

Jos lähdette vasta opettelemaan kontakteja suosittelemme keskittymään yhden kontaktin harjoitteluun. Kontaktien harjoittelussa pidemmälle edenneet pääsevät hiomaan kurssilla myös eri kontaktien suoritusta. Pujottelun harjoittelussa käytetään Susan Garrettin kehittämää 2×2-menetelmää. Pujottelunharjoittelu sopii koirille, jotka eivät vielä osaa pujottelua sekä koirille, joilla este halutaan opettaa uudelleen.

Harjoiteltavia esteitä:

Hyppyesteiden harjoitteluun suosittelemme Hyppytekniikkakurssia, jossa tuetaan laajemminkin koiran fyysistä valmiutta yhdessä teknisen suorituksen kehittämisen kanssa.

Pussia emme kurssilla opeta. Niinu Agility Sport on allekirjoittanut “Pussin kieltäminen agilityssä”, jossa allekirjoittaneet esittävät pussin eli umpitunnelin kieltämistä agilityssa toistaiseksi sen nykyisessä muodossa koirien turvallisuuteen vedoten.

Kurssi sopii aloitteleville koirakoille, jotka ovat käyneet Valmistavat taidot ja Agilityn perustaidot. Lisäksi kurssi soveltuu myös Aloittelevien rataharjoittelun rinnalle tai sen jatkoksi. Kurssi ei edellytä aiempaa kokemusta näistä esteistä. Ryhmässä on korkeintaan neljä koirakkoa.

Harrastuksessa pidemmälle edistyneemmät koirakot voivat kurssilla hioa varmuutta kontaktien suoritukseen tai hakea vauhtia pujotteluun.

Tervetuloa kokemaan onnistumisen elämyksiä yhdessä koirasi kanssa!

 
Website Security Test